Accreditatiereglement Kwaliteitsregister Vinologen

Met het behalen van het vinologendiploma heeft de kandidaat aangetoond op het moment van examineren te beschikken over het vereiste niveau. Echter, nieuwe technologieën, toenemende concurrentie van nieuwe wijnlanden, klimaatveranderingen en demografie zorgen ervoor dat de wijnwereld steeds aan ingrijpende veranderingen onderhevig is. Net als bij alle andere register beroepen wordt een RegisterVinoloog® geacht op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Dit onderhouden van kennis en vaardigheden wordt permanente educatie genoemd. Geaccrediteerde nascholingsactiviteiten leveren PE-punten op. Door middel van inschrijving in het Register kan een Vinoloog van de Wijnacademie® met deze punten aantonen dat zijn/haar vakbekwaamheid continu op peil is. Kandidaten die in dit register staan ingeschreven, beschikken over actuele competenties, kennis en vaardigheden.

Stimuleren en vergroten van kennis en vaardigheden

De Stichting KwaliteitsRegister Vinologen heeft ten doel het stimuleren en vergroten van kennis en vaardigheden benodigd voor het functioneren in het slijtersbedrijf, wijnhandel, horeca plus aanverwante sectoren en voor particuliere wijnliefhebbers. Daarnaast bewaakt de Stichting de kwaliteit van de Vinologenopleiding, het bij- en nascholingstraject en het kennisniveau de van gediplomeerde RegisterVinologen van de Wijnacademie® middels een eigen register.

Het reglement bepaalt op welke wijze accreditatie wordt verleend door de Accreditatiecommissie en welke waarden in punten worden toegekend per activiteit of discipline. Dit reglement is onderhevig aan de statuten van Stichting kwaliteitsRegister Vinologen van 15 november 2017.

Vastgesteld door het Bestuur,
15 november 2017
Naarden

 

Download Accreditatiereglement KwaliteitsRegister Vinologen

 

 

Adres

Gooimeer 4-15
1411 DC Naarden

Contact

Beheerder Register: Secretariaat
Tel: 088 800 9777
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.