Informatie opleiders

De Wijnacademie gaat voor haar Vinologenregister per 1 januari 2018 gebruik maken van PE-online voor accreditatie van cursussen en bij- en nascholingsactiviteiten

Inleiding

Op 1 januari 2018 neemt de Stichting KwaliteitsRegister Vinologen (hierna te noemen KRV) een nieuw systeem in gebruik voor het aanbieden en accrediteren van cursussen en nascholingsactiviteiten. De applicatie, genaamd PE-online, wordt op dit moment al door een groot aantal organisaties gebruikt, waaronder diverse medische specialisten.

Met behulp van dit systeem kunnen aanbieders van postvinologenactiviteiten zoals bij- of nascholing, digitaal hun aanvragen indienen bij het KwaliteitsRegister Vinologen (KRV). De door het Bestuur van de Stichting KRV benoemde Accreditatiecommissie beoordeelt de aanvragen en kent bij positieve beoordeling accreditatiepunten toe. Vervolgens kan de activiteit worden toegevoegd aan de nascholingsagenda.

Hoe werkt het?

Autorisatie aanvragen

  • Om een aanvraag in te dienen heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Als u nog geen inloggegevens heeft, kunt u deze aanvragen via het portal (via www.pe-online.org/edu). Heeft u al een account op PE-online, dan kunt u met uw eigen account inloggen en autorisatie aanvragen.

Indiening, beoordeling en besluit

  • Het systeem leidt u door de aanvraag en geeft aan welke bijlagen u (digitaal) bij de aanvraag moet toevoegen. De aanbieder is verantwoordelijk voor het op de juiste wijze indienen van de aanvraag.
  • De vragen die gesteld werden in het papieren aanvraagformulier zijn overgenomen in de nieuwe applicatie. Als u problemen ondervindt bij het indienen van de aanvraag is ons secretariaat u graag van dienst om u te helpen.
  • Na ontvangst van uw accreditatieaanvraag zal deze worden gecontroleerd op inhoud en volledigheid. Als de gegevens niet compleet zijn of als er verdere informatie nodig is, dan ontvangt u hierover via het systeem bericht.
  • De beoordeling vindt plaats door de desbetreffende accreditatiecommissie.
  • De eisen en voorwaarden voor aanvragen bij KRV, zoals vermeld in de accreditatieregelingen, blijven ongewijzigd van kracht.
  • Het besluit over accreditatie verneemt u via het systeem.

Agenda

Op het moment dat u uw accreditatieaanvraag heeft ingediend, wordt deze automatisch gepubliceerd in de activiteitenagenda op de website. Daar is te zien of de aanvraag in behandeling is, de cursus is geaccrediteerd of afgekeurd.

Presentiegegevens

U dient maximaal 2 maanden na uw scholing de presentiegegevens van de aanwezige Vinologen in te voeren in PE-online. Dit kan op naam, maar beter op het unieke registernummer van een Vinoloog, wat dit werk voor u makkelijker maakt. Vraag hier dan ook naar!

Geen papierwerk meer

• De aanvragen kunnen vanaf 1-1-2018 uitsluitend via het digitale systeem ingediend worden. Het insturen van aanvragen via de papieren formulieren is dan niet meer mogelijk.
• U ontvangt geen ontvangstbevestiging of overige correspondentie meer per post. De correspondentie over de door u ter accreditatie aangeboden cursussen verloopt via het digitale systeem. U ontvangt een e-mail als het systeem berichten voor u klaar heeft staan. Dit kunnen informatieve vragen of een toegekende accreditatie zijn. U kunt dus steeds het proces van uw aanvraag volgen.

Informatie voor opleiders

De Wijnacademie gaat voor haar Vinologenregister per 1 januari 2018 gebruik maken van PE-online voor accreditatie van cursussen en bij- en nascholingsactiviteiten

Factuur en tarieven

De kosten per accreditatieaanvraag hangen af van de duur van de accreditatie die u aanvraagt:

  • 1 jaar: € 150,-
  • 3 jaar: € 250,-

Tijdens deze accreditatieduur kunt u zelf extra uitvoeringen van dezelfde cursus toevoegen zonder dat dit kosten met zich meebrengt. Voor andere thematische activiteiten dient apart een accreditatieaanvraag te worden ingediend.

Adres

Gooimeer 4-15
1411 DC Naarden

Contact

Beheerder Register: Secretariaat
Tel: 088 800 9777
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.