Informatie Vinologen

Met het behalen van het vinologendiploma heeft de kandidaat aangetoond op het moment van examineren te beschikken over het vereiste niveau. Kennis en vaardigheden moeten mee veranderen met het wijnaanbod, kennis en gebruiken. Net als bij alle andere registerberoepen wordt een RegisterVinoloog® geacht op de hoogte te zijn van actuele ontwikkelingen. Door middel van inschrijving in het KRV (KwaliteitsRegister Vinologen) kunnen RegisterVinologen van de Wijnacademie permanente educatie bijhouden en aantonen dat hun vakbekwaamheid op peil is.

Kwaliteit waarborgen

Om de kwaliteit te waarborgen van hen die in het KRV ingeschreven staan en om het vertrouwen in de branches te bevorderen geldt per 1 januari 2018 een systeem van Permanente Educatie. Door middel van het Register kunnen wijnexperts zichtbaar maken dat zij vakbekwame RegisterVinologen zijn. Om dit certificaat te behouden en ingeschreven te blijven staan in het register moeten de certificaathouders elke vijf jaar aantonen dat hun kennis en kunde op niveau is. Dit wordt gemeten door middel van permanente-educatiepunten (hierna te noemen PE-punten). In het reglement is vastgelegd welke waarden per onderdeel in punten worden toegekend.

Zelf persoonlijke certificatiepunten invoeren

De Vinoloog dient zelf in te loggen in het Register en zijn eigen PE-punten in te voeren. Na iedere periode van vijf jaar wordt gemeten of men voldoende punten heeft opgebouwd voor herregistratie. Vinologen hebben hier zelf inzage in. Eventueel kunnen extra punten verdiend worden door het volgen van Postvinologenactiviteiten: vakinhoudelijke scholing, algemene bij- of nascholing of andere in dit reglement opgenomen activiteiten.

 

 

 

Adres

Gooimeer 4-15
1411 DC Naarden

Contact

Beheerder Register: Secretariaat
Tel: 088 800 9777
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.